belamionix logo bijeli 1
d

BELAMIONIX

Belamionix

Belamionix
Cerik bb, Brčko, BiH
Veleprodaja: +387 49 746 301

Komercijala: +387 49 590 915

Računovodstvo: +387 49 746 300

Fax: +387 35 746 095

Mail: belamionix@belamionix.ba

Tuzla dobija još jedan savremeni tržni centar, velika investicija bh. kompanije

Tuzla dobija još jedan savremeni tržni centar, velika investicija bh. kompanije

 

Tuzla će uskoro postati bogatija za još jedan tržni centar, kojim će ovaj grad postati konkurentniji u trgovačkom smislu. Objekat se gradi na nekadašnjem mjestu propale kompanije Resod-Guming.

Naime, kompanija Belamionix u ulici Husinskih rudara u Tuzli privodi kraju svoju investiciju, koja se ogleda u izgradnji dosad najvećeg njihovog tržnog centra.

Kako su naveli iz ove kompanije, u toku je završna faza izgradnje savremenog tržnog centra. Građevinu prati moderan arhitektonski izričaj, a u njoj će pored postojećeg hipermarketa u ponudi biti i više različitih poslovnih prostora.

Objekat se prostire na ukupnoj površini od 17 hiljada kvadratnih metara, sa spratnosti koju čine suteren, prizemlje i jedan sprat.

Etaža suterena je u funkciji parking garaže, na prizemnoj etaži je planiran prostor hipermarketa sa pratećim sadržajima, dok se na spratu uglavnom nalaze poslovni prostori za iznajmljivanje, restorani, caffe bar i slično.

Tržni centar nastaje na zemljištu na kojem se nekada nalazio proizvodni pogon firme Resod-Guming. Zemljište i devastirani objekat su 2019. godine prodati za 1,3 miliona KM.